Lagom till sommaren bjöd Riksdagsledamoterna Maria Stockhaus och Lars Beckman (M) in Båtfolket att medarrangera ett frukostseminarium i Myntmatsalen Sveriges Riksdag den 17 maj.

Lagom till sommaren bjöd Riksdagsledamoterna Maria Stockhaus och Lars Beckman (M) in Båtfolket att medarrangera ett frukostseminarium i Myntmatsalen Sveriges Riksdag den 17 maj.

Myntsalen – Riksdagen

Fakta talar obevekligen för att lagen inte haft någon nytta för sjösäkerheten. Givetvis vill ingen se fylla på sjön men denna lag saknar alla proportioner, har en osäker rättstillämpning, kostar samhället stora pengar och har påverkat båtliv och turistnäring negativt.
Seminariet samlade ett antal riksdagsledamöter plus ett femtiotal incheckade åhörare. En medlem i Båtfolket streamade LIVE från seminariet via mobiltelefon och lade sedan ut inspelningen på Facebook. Inom några timmar hade filmen setts av fler än 1500 personer! Det är över 3200 som sett den hittills.

Vi har nu lagt upp en version med något bättre ljud och bild på vår YouTubekanal: Klicka här!

 

Mats Edenius

Mats Edenius

Det är värt att ta tiden att lyssna på professor Mats Edenius som beskriver lagens konsekvenser och kapten Ulf Hallström (tidigare chef för sjöräddningsresurserna i Sverige) som påtalar att lagen faktiskt är rent kontraproduktiv!

Seminariet avslutas med att journalisten och författaren André Persson presenterar sin nya bok ”Kustbevakningen, myndigheten som gick på grund”. Boken har bäring på 0,2-frågan då KBV är en kostnadskrävande myndighet som tagit 0,2-lagen till sig som en viktig uppgift – inte minst i media. Vi presenterade boken i förra nyhetsbrevet och den kan förbeställas till specialpris SEK 149.  Klicka här!

Klicka på YouTube-logon och sätt på högt ljud, detta är en amatörfilmning ? Vi är övertygade om att alla som är intresserade av båtliv oavsett inställning till promillefrågan finner den intressant. Den vittnar också om en bit av Sverige och hur illa det kan gå när myndigheter politiseras. Ett mycket intressant seminarium med både bredd och djup. Tack Maria och Lars för ert initiativ! Vi vill även tacka övriga politiker från Moderaterna, Socialdemokraterna och Centerpartiet som också var där.

Ygeman öppen för en utvärdering – men hur?

Tidningen Skärgården har intervjuat inrikesminister Anders Ygeman som säger sig vara öppen för en utvärdering. Men han hävdar ändå envist att erfarenheterna varit positiva hittills. Ett påstående som få initierade kan hålla med om och som saknar relevant faktagrund. Båtfolkets representanter fyller på med fakta. Klicka och läs här!

Sjöfyllerilagen – bara en moralkaka bland många!

Orden är Rebecca Weidmo Uvells. Hon är en av Sveriges mest framstående ”faktagrävare” och opinionsbildare. Hon driver en av landets största politiska bloggar och syns ständigt i Facebook och Twitterflödet. Ofta i radio och TV. Rebecca gjorde ett ”nedslag” i 0,2-lagen. Läs direkt på hennes sida. Klicka Här!